Biografie

herman

Herman F. van Loon wordt in Breezand (gemeente Anna Paulowna) geboren. Van 1960 tot 1964 is hij werkend lid van de Noorderkunstkring in Den Helder. Na een verhuizing naar Alkmaar wordt hij lid van de Alkmaarse Kunstenaars Vereniging (A.K.V.).

Scheppingsdrift

Daar begint hij zijn scheppingsdrift in de harde materie, natuursteen. Diverse beelden zijn ontstaan in de steenhouwerij waar hij tevens werkzaam was. Met deze ervaring begon het werken met koper zowel ruimtelijk als op het platte vlak. In deze kunstuiting zijn diverse wandreliƫfs in opdracht gemaakt.

Huidige werkwijze

In de vroegere experimentele fase kwam de geboorte van huidige werkwijze tot stand, waarin diverse materialen verwerkt worden tot de huidige materieschilderijen. Materialen zoals hout, katoen, zand, soms kleine glasbolletjes waaraan kleur word gegeven met olieverf, worden samengesteld tot een spanningsveld op het platte vlak, zodat een boeiend object ontstaat.

De laatste ontwikkeling is dat er delen uit het schilderij weggelaten worden, zodat de achtergrond mee speelt door de schaduwlijnen die op de wand ontstaan en een extra derde dimensie aan het geheel geven.

De kunstwerken worden getoond op kunstmarkten door het gehele land, voornamelijk voor het directe contact met het publiek.

Op 01 februari 2023 is Herman F. van Loon op 80-jarige leeftijd overleden.